divendres, 22 de juny del 2012

FINAL DE CURS Avaluació de sisè

Arribats a aquestes dates el curs s'acaba. Un curs molt mogut en algunes coses, en especial en les reduccions econòmiques que han afectat totes les àrees de l'escola, des de les subvencions per a l'ampa, fins al retard en cobrir baixes de mestres per malaltia o la reducció de les despeses de funcionament del centre.

Segurament el curs que començarà al setembre tampoc serà un curs massa diferent que aquest en els aspectes més rellevants: Manca de priorització de l'educació i de l'escola en les polítiques públiques.
Mentre l'escola sigui la gran font d'estalvi enlloc de la via on s'inverteix per sortir de la crisi ens trobarem en situacions com les d'aquest curs on hem viscut unes experiències lamentables, no tant pel fet de tenir un país més pobre a nivell material, sinó per la constatació que per a la classe actualment dirigent tant se li'n dóna el futur de la majoria de la població. La prova la tenim a l'escola. Inversions cada cop més minses, aposta per la dualització del sistema i cap projecte seriós de futur més enllà de recuperar els aspectes pedagògics de la postguerra: tarimes, uniformes, autoritat i carmanyoles .... 





En altre ordre de coses les proves de sisè de l'escola han  anat relativament bé. Millor del que s'esperava, que ja és molt i això confirma la tendència de millora sostinguda, modesta però evident, que hem pogut veure a nivell general en els darrers cursos.

Fixeu-vos en un paràmetre molt eloqüent: El nivell de català en els centres del que ells consideren nivell socioeconòmic baix del centre. Passem en quatre anys d'un 44'1% d'alumnat que no superava el nivell d'aprovat a un 31'3%. Aquí és on es fonamenta bona part de la millora que s'ha vist en les proves del 2012.
I aquesta millora es deu entre altres coses a la feina diària  callada, poc reconeguda i molts cops injustament valorada del professorat d'escoles com la nostra. I es deu també al fet que s'hagi pogut fer una sisena hora durant tota la primària d'aquest nens i nenes que ara avaluem.

Vegeu Proves de sisè 2012
Vegeu Proves Sisè 2009

I és que afortunadament la curiositat dels infants no depèn de les decisions preses a Via Augusta. 

Bon estiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada