divendres, 2 de març del 2012

Sisena hora per a tothom. Recollida de signatures

Des del mes passat, i sota el lideratge de FAPAC (la federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya) s'ha iniciat una campanya a nivell de tot Catalunya per recuperar la sisena hora a tota l'escola pública on aquesta hora s'ha perdut. Aquesta campanya és una Iniciativa Legislativa Popular que consisteix en la recollida de 50.000 signatures per poder portar al Parlament un canvi de la Llei d'Educació de Catalunya que permeti tenir aquesta hora independentment de la voluntat concreta del govern de torn. Els alumnes catalans es mereixen un mínim de seriositat.

Tenim de temps fins a mitjas de juny per reunir aquestes signatures. Des de la nostra ampa estem recollint signatures en aquest sentit.  Els dies següents, en especial per Sant Jordi, posarem una paredeta per recollir signatures perl carrer. Abans, però podeu passar per l'ampa als matins de 9 a 9'30 i signeu allà mateix.

La pregunta del milió: Si l'escola Collaso i Gil manté la sisena hora per què ens hem de moure nosaltres per aquest tema?

Primer de tot per allò de les barbes del veí. Si l'han tret al 80% de l'escoles i no passa res, l'any següent ens pot tocar a nosaltres. Aquesta ILP servirà si més no per tal que nosaltres mantinguem la sisena hora.

Segon Necessitem aquesta hora de més i a més també la necessiten a altres escoles. Si en altres escoles no tenen aquesta hora a nosaltres no ens donaran cap altre element afegit de qualitat i millora del sistema educatiu. Diran: "Amb la sisena hora aquesta gent té més que de sobra" La realitat és que malgrat la sisena hora, aqui encara necessitem moltes mesures de reforç, algunes de les quals s'han volatilitzat precisament perquè estem en un procès de retallades compulsives. Si mantenim la defensa d'allò que ens han tret i intentem reivindicar-lo podem aturar les tisores.

Tercer. Per un tema d'equitat i d'igualtat d'oportunitat entre les persones. Si a l'escola no tothom fa les mateixes hores estem davant d'un sistema que consagra la desigualtat des de bon começament. I ja diu la dita: "Per mal camí no s'arriba a cap bon poble"

Per tot això i per moltes coses més (Motius per defensar la sisena hora) us convidem a signar per la sisena hora a l'escola per a tothom.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada