divendres, 16 de març del 2012

Preinscripció 2012-2013

A partir de dilluns 19 de març comença el període de preinscripció de cara al curs vinent.
S'han de preinscriure només aqueslls alumnes que entrin a P3, a 1er d'ESO o aquells que vulguin canviar de centre. La resta d'alumnat no cal que faci res.
A Barcelona hi ha hagut dues novetats bàsiques molt comentades a tots els mitjans:  Ampliació del nombre d'escoles que es poden triar amb els mateixos punts de proximitat, fins ara eren un minim de 6 i ara seran un mínim de 12. L'altre canvi important és que finalment i després de molt batallar l'administració ha decitdit aplicar el decret en vigor pel que fa a les dues places de reserva per a alumnes amb Necessitats Educatives Especials que fins ara no s'utilitzaven o s'utilitzaven de manera molt limitada. Fins ara aquest era un aspecte que marcava les diferències entre Barcelona i moltes altres poblacions com Granollers, l'Hospitalet, El Prat, Vic, Manlleu, Sant Celoni, etc  on sí que es fa aquesta reserva legal o fins i tot una de superior.
En escoles com la nostra on la presència d'alumnes amb aquestes necessitats és ja molt important no hi haurà canvis espectaculars. Simplement hi haurà centres on fins ara no entrava cap alumne d'aquestes característiques i a partir d'ara entraran. És un petit avenç, però un avenç en definitiva. Seguirem patint la segregació escolar, però sembla que per fi ha caigut la vena dels ulls dels responsables del Consorci d'educació de Barcelona.

Per altra banda, és convenient ressaltar que com a famílies que escolaritzem els nostres fills en una escola teòricament poc afavorida, tenim una visió diametralment oposada a la de la vox populi i els rumors de carrer.
Per a nosaltres és una gran escola, és un oasi de convivència de debò en una illa de coexistència, una escola on es treballa molt, i on els nens si volen poder treure un aprenentatge de primeríssima qualitat, com es pot comprovar en per les avaluacions externes fetes. Per altra banda potser més important per a les famílies que la tria d'una escola és el fet de tenir la porta oberta del centre per a poder participar: dir la seva, fer propostes, ajudar en projectes, etc. d'aquesta manera la nostra elecció no es limita a un dia, sinó que afecta tot el procés educatiu dels nostres fills. Més important que una l'elecció d'escola és poder ser partícep de la pròpia escola, sentir-la com una cosa pròpia, i notar que com a pares i mares se'ns té presents, se'ns escolta i de vegades se'ns fa una mica de cas. Si aconseguim això es pot dir que estem triant centre molt sovint, perquè serem part de les decisions de l'escola i no només uns convidats de pedra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada