dilluns, 30 de gener del 2012

Tot Esperant Godard. 
La llarga espera d'una Filmoteca anunciada 

La Filmoteca en obres la primavera passada

La Filmoteca al carrer Sant Pau
 Arribats a fiunals del gener, sembla que estarem una altre mes sense Filmoteca al barri.
Inundacions diverses, circumstàncies adverses de tota mena s'han confabulat per impedir que els talibans de la cinefília puguin apreciar obres com Satanztango de Bela Tarr amb les seves set hores de metratge maravellós, el seu hongarès tan harmònic i brillant, el seu blan i negre impecable i el seu absolut i contundent menyspreu per les lleis del mercat i per les concesions al gust del públic.

I aquí estem els indígenes del barri. Pendents del final de l'obra, pendents de les noves possiblitats culturals i educatives que se'ns obriran a pocs metres de casa com per art de màgia, en plena voràgine de la crisi.

Tant de bo, aviat es pugui veure la inauguració de debó de la filmoteca, i els seus cicles de cinema de la màxima categoria. Per a un barri orfe d'equips de futbol aquesta infraestructura representa molt. Des de les escoles del barri, com a pares i mares involucrats en l'educació dels nostres fills poder disposar a tocar de casa d'una infraestructura com aquesta és un luxe asiàtic del que no volem prescindir. Serà sens dubte una gran ajuda en la tasca d'educar les noves generacions, una gran ajuda en l'esbarjo, en l'oci mentalment productiu. Per unes hores molts dels nostres nens i nenes canviaran les pantalles de Nintendos, Wiis, PsP's i altres herbes, per la gran pantalla amb majúscules. Esperem que ens ajudi a fer del nostre barri un lloc una mica millor, una mica més habitable, una mica més feliç.

Benvinguda al Raval Filmoteca de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada