dimecres, 25 de gener de 2012

PROU RETALLADES 

Manifestació a Barcelona Dissabte 28 a les 17'30 Pl. Urquinaona 


 

Les retallades a l'escola pública es concentren en uns quans temes:

Més temps per aconseguir cobrir les baixes de mestres. De vegades hi ha baixes de mes de tres dies que queden sense cobrir.
Eliminació de la sisena hora en el 80% de l'escola pública.
Increment del nombre d'alumnes que ha d'atendre cada mestre. Tenim més nens i menys mestres.
Supressió total d'ajudes i subvencions a les ampa.
Reducció de beques de tota mena, en especial les beques menjador, ajudes al transport escolar, a la reutilització de llibres de text, 
Reducció del manteniment de les escoles.
Reducció de la despesa corrent de les escoles. Els diners que tenen per pagar despeses com material, bolígrafs, pintures, fotocòpies, paper, etc.
Paralització de tota mena d'inversions una mica importants: Tant en programes educatius com en construccions i reformes dels edificis. Algunes escoles es perpetuaran dins de barracons provisionals i en altres casos es renunciarà a la continuïtat de centres que estan a mig fer.

Amb tot això no cal esperar miracles es suposa que seran les famílies les que facin  l'esforç econòmic que deixa de fer l'administració. O sigui que entrem en la via del copagament i de les desigualtats socials.

Mentre això passa, les escoles elitistes (les mateixes que no aconsegueixen colar ni un sol dels seus alumnes dintre del nombre d'alumnes excel·lents segons les proves PISA) , les mateixes que cobren entre 400 i 500 euros al mes per alumne ... aquestes reben diners públics en concepte de concert educatiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada