dilluns, 10 d’octubre del 2011

Espai pares i mares biblioteques Diputació de Barcelona

El Projecte Chilias (1996-98) va néixer com a part del 4t Programa Telemàtica de la Unió Europea, que tenia com a finalitat l'ajuda en la recerca i el desenvolupament d'aplicacions utilitzant les noves tecnologies de la informació i de la comunicació en el sector d'educació i biblioteques.
El llavors Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, mitjantçant tres biblioteques de la Xarxa, va participar en aquest projecte, juntament amb la Biblioteca Central de Stuttgart (Alemanya), l'Athens College Library (Grècia), l'Instituto de Estadistica e Gestao de Informaçao (Portugal), la Gateshead Service (Regne Unit) i la Vantaa City Library (Finlàndia).
El projecte estava adreçat a nens i nenes de 9 a 12 anys i es va desenvolupar durant dos anys (1996-1998). Com a resultat, es va posar en marxa el web Chilias (http://chilias.diba.es).
L'objectiu inicial del projecte consistia en desenvolupar un nou concepte de biblioteca europea del futur i oferir un nou model de biblioteca infantil, que lligués la biblioteca tradicional amb les tecnologies de la informació.
Les biblioteques de la Xarxa que hi participaven inicialment són:
Chilias (1996-1998) Les característiques particulars d'aquestes biblioteques les feien especialment òptimes per dur endavant el projecte, ja que són biblioteques amb una secció infantil important, estan informatitzades, tenen equipaments amplis i suficients i disposen dels recursos tant materials com humans necessaris.
La nostra participació responia a dos objectius: contribuir a equipar les biblioteques amb materials tecnològics actuals i oferir als infants una eina per tal que combinin el plaer per la lectura amb les tècniques telemàtiques més avançades.


 Enllaç d'aquesta per anar a Chilias



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada