dilluns, 17 d’octubre del 2011

COMUNICAT DE FAPAC (Sobre supressió ajudes a les ampa)

La FaPaC denuncia que Ensenyament desatén les necessitats de les famílies de l'escola  pública malgrat els compromisos adquirits

· Durant els últims mesos, la FaPaC ha vingut reclamant que les convocatòries d'ajuts es fessin públiques amb temps, abans de finalitzar el curs.
· El Departament d'Ensenyament fa recaure tot el pes de les retallades en les famílies. La federació espera canvis en la política actual de supressions.

Barcelona, 14 d'octubre de 2011

La FaPaC denuncia la decisió del Departament d'Ensenyament de suprimir les subvencions per a l'acollida matinal dirigides a les AMPA, així com la clara reducció de l'assignació pressupostària per a les beques menjador, de forma que algunes administracions han hagut d'assumir la part que el Departament no cobreix.

Davant d'això, la FaPaC confirma el que ja va alertar a finals del curs passat quan el mes de juny es van posposar les convocatòries d'ajuts fins a l'aprovació dels pressupostos. Aquesta demora va ser interpretada per la federació, en el seu dia, com una política de retallades i supressions, tal com s'ha confirmat en l'actualitat.

La federació retreu al Departament d'Ensenyament que faci recaure tota la càrrega de les retallades sobre les famílies quan afirma que vol treballar la seva implicació en l'educació. La FaPaC mostra la seva preocupació davant d'una administració més pendent de l'estalvi que de l'obtenció d'uns bons resultats acadèmics. En aquest sentit, la FaPaC insta a Ensenyament a engegar accions decidies per tal d'aconseguir uns resultats positius a l'escola i, en especial, allà on les dades ens indiquen que cal millorar més.

Aquesta no és la fórmula adequada per incrementar l'èxit escolar, amb una reducció d'hores i sense un pla clar, concret i avaluable de reducció del fracàs escolar.

No és per la via de l'estalvi en el menjador escolar i de la supressió de les subvencions a les AMPA que arribarem a les metes d'èxit escolar que ens hem proposat com a societat. I no arribarem gaire lluny si des del Departament no es considera que les famílies són el principal agent educador de les generacions futures.

La FaPaC espera canvis i no només de pressupost, també de manera de fer les coses i de resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada