dimarts, 17 d’abril del 2012

Video Escoles del Raval



Aquest Sant Jordi estem d'estrena a la Rambla del Raval.
Hi haurà a diferents hores al llarg del matí i de la tarda la presentació del video sobre les escoles del Raval.
El video, una iniciativa del  GT d'Anàlisi Educativa del Grup de Treball Educació i Comunitat (impulsat per la Fundació Tot Raval, i on participem com a ampa de l'escola Collaso i Gil)  pretèn mostrar quina és la realitat de les escoles del Raval lluny de la visió típica de la immigració i les dificultats que planteja. Lluny d'aquesta llegenda urbana d'escoles dolentes i amb problemes, ens trobem amb escoles obertes, actives, interssants, innovadores, dinàmiques, on es treballa molt i on es treballa molt bé.
Algú ha dit que les escoles del Raval són les millors escoles de Barcelona tot i que ni al Raval ni a Barcelona es sigui massa conscient d'aquest fet.   
Us convidem a veure de primer mà la realitat que amaguen aquests escoles,. el petit gran miracle que s'esdevé cada dia dintre d'aquestes parets: Com milers de nens aprenen a llegir, a escoltar, a respectar-se, a jugar a futbol, a dividir i a fer quebrats, com aprenen català, castellà i anglès com en alguns casos aprenen també l'idioma matern de la seva família, com en definitiva estem preparant pel futur a una generació de nens i nenes que en molts casos han de patir injustícies socials profundes.
Lluny del pessimisme que ens envolta per tot arreu, l'escola és una gran aposta pel futur, per la convivència, per la curiositat, per la creació, per la imaginació, pel coneixement,  per tot lo que té de bo el nostre país.
Endavant, està oberta la porta entreu i mireu ....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada