dimarts, 19 d’abril del 2011

Biblioteques a prop de l'escola

Si hi ha algun equipament que sigui positiu per a la ciutadania en general, aquest és una biblioteca.

A les biblioteques es poden fer moltes més coses que llegir. Evidentment hi trobarem llibres, però no només hi ha llibres, també podem trobar revistes, diaris, cd's de música, DVD's de pel·lícules i altres gravacions, connexió a internet gratuïta, pantalles d'ordinador des de les quals ens podem connectar a Internet, actes públics de caire cultural com lectura de contes per a nens i nenes, clubs de lectura, servei de prèstec de llibres i publicacions de tota mena. Una autèntica ganga, vaja. També es poden fer deures en un entorn de tranquilitat i calma molt apreciat pels estudiants que no disposen d'un espai apropiat per a les tasques de l'esctudi a casa seva.

És molt important que els nens i nenes i les seves famílies coneguin aquestes petites maravelles de la nostra ciutat. En aquest sentit des de la nostra ampa plantejarem una sortida de famílies a la biblioteca de Sant Pau i la Santa Creu que és la que tenim més a prop per tal d'explicar a les famílies què és i per a què serveix una biblioteca. Volem que tothom vegi que els llibres no mosseguen, que les bilbioteques són una molt bona alternativa de lleure per als dies de pluja, per a les tardes avorrides i com a antídot de la pantallitis que pateix bona part del jovent actual.



Biblioteca Santa Creu i Sant Pau




Al nostre barri tenim una biblioteca infantil i d'adults, la Biblioteca Sant Pau, al carrer del Carme, dins del recinte de l'antic Hospital, amb entrada també pel carrer Hospital. Podem anar també a les veïnes biblioteques de Sant Antoni,, al carrer Comte Borrell, del Poble Sec al carrer del Blai o del Gòtic a la mateixa Rambla. En totes elles ens podem fer el carnet de la biblioteca, una mena de passaport cultural amb el qual a més de poden carretejar infinitat de llibres des de la biblioteca a casa i viceversa podem estalviar-nos una mica de diners tant en el cinema (si anem entre setmana), com a algunes llibreries (per si realment tenim moltes ganes de comprar algun llibre en concret ....)

Biblioteca de Sant Antoni
Us animem a que conegueu les biblioteques i que aprofiteu els magnífics serveis que ens ofereixen ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada