dijous, 3 de març del 2011

Tot un Món a les aules



El pròxim 14 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Televisió de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill organitzen l'acte Tot un Món a les aules per parlar del repte que tenen els centres educatius i els mitjans de comunicació en el foment d'una major comprensió del fenomen migratori i la deconstrucció de prejudicis i estereotips.
En la trobada intervindran Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya, Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill i Miquel Àngel Essomba, autor de Tot un Món. Material didàctic, que es presentarà en aquest acte.
Es tracta d'un material en forma de carpeta de fitxes que pren com a punt de partida alguns capítols del programa "Tot un Món", produït i emès per TV3, per acostar el fenomen migratori a les aules i treballar les actituds envers la immigració. El material està format per dos números (4 i 11) de la col·lecció de llibres Conciutadania Intercultural, amb recursos i reflexions per a la gestió de la diversitat a les aules.

ATENCIÓ: Degut a l'èxit de la convocatòria l'acte ha canviat d'emplaçament i es farà a l'Aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, al carrer Montalegre, 5.

Descripció: A partir del programa del mateix títol de Televisió de Catalunya, aquest material en forma de carpeta vol acostar el fenomen migratori a les aules des d'un enfocament que defuig l'alarmisme i la falsa tolerància. Ofereix unes propostes didàctiques adaptades a les característiques evolutives i als interessos dels alumnes segons els nivells d'educació obligatòria i postobligatòria.
Tot un Món és un instrument de suport a una proposta pedagògica més àmplia d'Educació per a la Ciutadania que du a terme el centre, i no pot ser considerat un element tancat en si mateix. Des d'aquest punt de vista, aquesta proposta és una invitació a treballar en grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada