dijous, 10 de febrer del 2011

Per què és bona la lectura de cara a l'aprenentatge?

Molts cops donem per cert que la lectura és molt positiva pels nens, sense detenir-nos massa a analitzar els motius d'aquesta afirmació.

La lectura és una bona manera d'incentivar en els nens el gust pel coneixement, és evident que per via escrita els nens reben moltes informacions que després els podran ser útils o no, pero del que no hi ha dubte és de que estracta d'una entrada d'estímuls molt important.

Per altra banda està el tema de la lectura com a instrument d'aprenentatge. Si un nen té dificultats per llegir tindrà molts problemes en la seva vida escolar. La nostra cultura és fonamentalment  una cultura escrita. Cal saber llegir i entendre allò que es llegeix per poder tenir una bona capacitat d'aprenentatge.

Per això convé que fem llegir els nens una mica cada dia. Hi ha qui diu que si fem llegir els nens al voltant de mitja hora diària els resultats educatius milloran de manera notable. El que està clar és que la lectura no empitjora el rendiment escolar. Per tant hem d'animar els nostres fills a la lectura i esperar que algun llibre els enganxi i arribin a ser lectors encuriosits.

Per llegir no cal tenir molts diners, tenim unes biblioteques públiques excel·lents, on els nens i els seus pares i mares són molt ben rebuts, allà ens poden deixar molts llibres i tenim un mes e temps per tornar-los. Hem de saber aprofitar aquesta oportunitat. Des de l'escola també s'incentiva molt el tema de la lectura com podem veure en un post anterior. amb una entrevista amb el Carles Casanovas responsable de la biblioteca escolar

Des de l'aassociació de pares i mares de l'escola som molt conscients d'aquest fet i per això treballem conjuntament amb altres entitats del barri en la Xarxa de lectura  que coordina Tot Raval.

En un alltre post comentarem més en detall les biblioteques del barri i les més properes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada