dissabte, 21 de juny del 2014

Resistència a la LOMCE

Aquest curs que acaba és el darrer que seguirà les pautes de la LOE i la LEC. En endavant conviuran amb la LOMCE. Si ja són moltes les lleis d'educació que tenim en vigor, i que hem deixat aparcades en el temps, ara tenim davant nostre, la pitjor llei educativa d'aquest segle i segurament del passat: La LOMCE.

A partir del setembre els nens i nenes de primer. tercer i cinquè de primària ja es regiran sota els paràmetres de la LOMCE- Llei, que en realitat no és una llei, sinó una modificació de la llei anterior, la LOE, que per altra banda continua en vigor.

Des de les famílies ens hem indignat molt amb aquesta modificació que deixa els nostres fills en mans d'una escola com la del segle XIX, basada en continguts  i revàlides, però sense aquella pàtina d'erudició que transmetien algunes escoles (pensem per exemple en Champollion i tot el que va poder aprendre a l'escola del seu poble), on era possible aprendre llengües mortes molt més enllà del llatí i el grec. Aquest amor per la saviesa és el primer tema que queda expulsat de l'escola, el segon tema que s'expulsa de l'escola és l'amor pels nens i nenes. Ara són lloros de fira que han de repetir temaris llarguíssims, sense la menor concessió al pensament i la reflexió.

Per això des de FAPAC s'ha elaborat aquesta modesta contribució a la resistència davant el gran retrocès que se'ns vé a sobre. Esperem que sigui d'utilitat i que aconsegueixi allò que pretèn que no és altra cosa que conservar i millorar l'escola que tenim. Que no ens l'enfonsin.

Aquí podeu desacarregar i consultar el Manual de Resistència a la LOMCE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada